|
Quick Contact
+123 456 5532

Barn behöver lek och rörelse

De leksaker som ett barn har tillgång till i sitt hem i form av indianfigurer, tennsoldater eller lego kan bli enformiga för barnen efter ett tag. Därför finns det möjlighet till kollektivlek på olika center där barn kan träffas för att göra ringlekar och sjunga under en erfaren pedagogs ledning. Ibland kan ringleken kombineras med sång. ”Bro bro breja, stockar och stenar alla goda renar”, är ett bra exempel på en klassisk barnsång. Dessa gamla verser främjar, förutom rytmik, språklig träning av barnen.

Ljudlös aktivitet skapar frihet

Ljudnivån i ett hem kan vara ett problem när samtliga i familjen använder sina ipods, telefoner, laptops eller läsplattor samtidigt, för att inte tala om dataspelen med starka ljudeffekter. För den som vill ha en lugn hemmiljö är airpods ett bra alternativ. Den senaste versionen är helt trådlös och erbjuder ett fantastiskt ljud. Det stillasittande livet kan få konsekvenser på barnens hälsa. Skogspromenader och skidturer är ett viktigt komplement till den digitala miljön i hemmet. Även besök på museum är ett viktigt inslag i ett barns uppfostran. Utflykten kan också bli en möjlighet för föräldrarna att få lite vuxentid.

Leken främjar utvecklingen

En modern familj har ett pressat schema med avlämning och hämtning av barn på lekskolor och skolor. För att avlasta familjen kan barnen, om de är tillräckligt gamla, lämnas på olika lekland. Det kan röra sig om temavärldar, trampoliner eller klätterväggar. Äventyrsbad är ett annat alternativ, men då bör en vuxen finnas med som sällskap. På så sätt erbjuds barnen förströelse medan de vuxna i familjen kan handla i lugn och ro. Både gym och varuhuskedjor som IKEA erbjuder barnpassning vid besök. Ett bollhav kan erbjuda dina barn en upplevelse utöver det vanliga, eftersom ett hem av utrymmesskäl sällan kan erbjuda aktiviteter av detta slag.

Leave a Reply

Activekids.nu sign up form


Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur excepteur sint occaecat cupidatat non

Activekids.nulogin form