|
Quick Contact
+123 456 5532

Underlätta livet med barn

Som förälder har du många ansvarsområden, där omvårdnaden av barnet tar mycket tid. Barnen behöver mat, vård av hygien, leksaker, hjälp med skolarbete samt kärlek och uppmuntran. Samtidigt behöver du som förälder också hinna med hushållet, med matlagning, tvätt och städning. Allt detta kan bli lite väl mycket i perioder, varför det kan vara bra att ta hjälp för att underlätta i vardagen.

Hos Qleano hittar du flytt och städtjänster som kan beställas från hela landet, oavsett var du bor. Qleano arbetar med lokala partners och utvecklar hela tiden sin närvaro för att vara så rikstäckande som möjligt. Här kan du boka flytt och städtjänster till fasta priser och med garanti, vilket underlättar stort i vardagslivet med barnen.

Avvik från rutiner

Vardagspusslet kan vara en utmaning och att hitta genvägar i vardagen kan underlätta mycket. När det är dags att bada barnet kan du sätta på hen simglasögon, så är det enklare att utföra hårtvätten utan att barnet får schampo i ögonen. Att ha vardagliga rutiner kan vara bra, men det kan också vara helt okej att ibland avvika från rutinerna. Som att ta ett senare kvällsbad, äta glass till fikat eller på andra sätt lite busigt frångå rutinerna. På så sätt kan roliga barndomsminnen skapas och andningspauser för dig som förälder.

Använd husmorsknep

För att underlätta städningen i vardagen kan du beställa flytt och städtjänster hos Qleano, men också använda dig av olika enkla husmorsknep. Det är bra att undvika klorin och olika starka rengöringsmedel, då det är bättre både för miljön och för barnen. När du ska städa hållbart kan du använda rengöring som är miljömärkt med ”Svanen” och ”Bra miljöval”. Du kan även blanda ditt eget effektiva och billiga rengöringsmedel. Om du behöver ett starkare rengöringsmedel kan du blanda tre matskedar av ättika med en deciliter citronsåpa, vilket ger en fräsch och god doft. Blandningen kan användas till rengöring av golv och toalettstol, och övriga delar av hemmet som kräver städning.

När du städar är det bra att börja uppifrån och sedan arbeta sig neråt i rummet, så undviker du att behöva städa samma yta flera gånger. Först kan du plocka ur alla lådor och skåp, och sedan torka ur dem med en fuktig trasa som du har förberett med rengöringsmedel. För att få bort smuts från kakelfogar och kakel kan du använda bikarbonatpasta och ättika. I köket är det också bra att använda fettlösande medel, till exempel när du ska rengöra spisens stänkskydd. Det mest effektiva är ett rengöringsmedel gjort på ättika och diskmedel. Bikarbonat är ett bra medel att använda mot missfärgningar och fläckar i diskhon samt på diskbänken, om den är gjord i rostfritt stål. Du kan också använda bikarbonat, ättika och socker för att rengöra spishällen.

Leave a Reply

Activekids.nu sign up form


Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur excepteur sint occaecat cupidatat non

Activekids.nulogin form