|
Quick Contact
+123 456 5532

Barnkläder

Barn är kortare och väger i genomsnitt mindre än vuxna, vilket gör att kläderna måste anpassas till deras kroppar.

Färger på kläderna

En färg är enligt vetenskapen en visuell yta som absorberar alla färger i färgspektrumet, men som reflekterar en viss färg. Ett blåbär reflekterar blått och en röd bil reflekterar rött och så vidare.

Blå och bruna färger är traditionella färger på pojkkläder medan rosa och lila är vanliga på flickkläder. I takt med att normerna ifrågasatts av många är det idag vanligt att ge pojkar rosa kläder och flickor blå sådana. Vad som gör en färg maskulin eller feminin är svårt att förklara, troligtvis har det att göra med att rosa uppfattas som en mjukare och mer gullig färg än blå. Alltså drar man paralleller mellan kvinnliga och manliga egenskaper och färgernas intryck i våra ögon.

Pyjamasliknande kläder

Bebisar kläs för enkelhetens skull i heltäckande kläder som sitter i ett stycke. De är enkla att få på då man inte behöver sätta på ett plagg i taget som vuxna gör med sina underkläder, tröjor och byxor med mera. Bebisar har ofta blöjor på sig och därför är det bra att kunna öppna plagget enkelt om blöjan behöver bytas.

Leave a Reply

Activekids.nu sign up form


Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur excepteur sint occaecat cupidatat non

Activekids.nulogin form