|
Quick Contact
+123 456 5532

Barnprogram

Barnprogram är tv-program som är anpassade för barn. Dock behöver programmet inte innehålla några barn, utan kan istället handla om vuxna som leker med dockor eller liknande.

Varför är barnprogram så populära?

Så kallade barnprogram är populära både hos barn och hos föräldrar, men av olika skäl. För föräldrarna kan det handla om att avlasta sig själva lite, och ge barnen något att fokusera helhjärtat på. Det kan även handla om att föräldrar går igenom vilka barnprogram som kan lära barnet något på ett pedagogiskt och lekfullt sätt.

Barnen tänker naturligtvis inte på att de utvecklas av att titta på programmen, de tittar för att det är spännande och roligt. En stor fördel är också att några vänner kan sitta tillsammans framför teven och titta på programmen.

Kritik mot barnprogram

Som med allt annat i tv-världen är även barnprogrammen under luppen konstant. Teletubbies har ifrågasatts på grund av det väldigt kramiga sättet som figurerna i serien umgås på. Andra barnprogram har setts som för läskiga för barn att titta på, något som enligt vissa kan stjälpa deras utveckling. Bolibompa har kritiserats för att ha visat olämpliga saker som anspelar på vuxenhet för barnen. Avslutningsvis är barnprogram högt aktade i rent underhållande syfte i samhället.

Leave a Reply

Activekids.nu sign up form


Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur excepteur sint occaecat cupidatat non

Activekids.nulogin form