|
Quick Contact
+123 456 5532

Filmer med barn i

Det finns en uppsjö av filmer där somliga (eller alla) skådespelare är barn. De har alltså inte genomgått någon CGI utan ser ut som sina barnjag.

Harry Potter

Den omåttligt populära bokserien om Harry Potter blev ännu mer känd i takt med att filmer om böckerna släpptes. I rollerna såg vi Daniel Radcliffe som Harry, Emma Watson som Hermione Granger och Rupert Grint agerade som Ron Weasley. Själva förutsättningarna för Harry Potter-filmerna att bli kassasuccéer var strålande. Ett välrenommerat produktionsbolag tillsammans med idel kända och uppskattade skådespelare lyckades göra filmerna till mästerverk. Det är idag få personer födda på 80-talet som inte sett filmerna eller läst böckerna. I princip alla känner till sagan om Harry Potter.

Kalle och chokladfabriken

Kalle och chokladfabriken i den moderna tappningen involverar Freddie Highmore som Kalle och Johnny Depp som Willy Wonka. Tillsammans upplever de saker inne i fabriken tack vare att Kalle vunnit en guldbiljett som är värd en entré till fabriken. Det som är filmens budskap är att tur mycket väl kan vara det som krävs för att man ska lyckas i livet. Det är ungefär som att köpa en trisslott, den tar inte hänsyn till hur mycket pengar du redan har på banken eller vilka sociala svårigheter du har. Det är slumpen som avgör om du kanske kan komma tillrätta ekonomiskt via en trisslott.

Får barn vara med i filmer?

Barn får inte vara med i vuxenklassat innehåll där nakenhet uppmuntras. Medverkan i skräckfilmer är tillåtet, även om filmen har en åldersgräns. I övrigt gäller likartade regler i filmer precis som för vuxna skådespelare; all medverkan i en film ska ske efter samtycke och på frivillig basis. Däremot får ett barn i Sverige inte ha ett farligt arbete där risken för skador är stor. Därför får inte ett barn jobba som stuntman eller göra farliga stunts själv i filmen.

I de fall barnen inte kan ge samtycke (exempelvis när de är bebisar och inte kan tala) är det föräldrarnas ansvar att se till att bebisen ständigt bevakas och inte tröttas ut.

Kan barn producera egna filmer?

I allra högsta grad ja, endast fantasin sätter gränser. Däremot är det svårare att tillgängliggöra den för allmänheten via dvd eller Blu-Ray i eget namn. Det är nämligen så att endast myndiga får ingå avtal med filmbolag och skivtillverkare. Därför är det vanligt att barn spelar in filmer och sedan låter föräldrarna ta hand om allt det juridiska.

Hur svårt är det för ett barn att nå Hollywood?

Amerika är av tradition ett land som ser upp till unika människor och deras sätt att leva. Därför är det många som lockas att satsa på en karriär i Hollywood. Man måste inte bara ha en teaterutbildning värd namnet utan man måste även ha kontakter, en del pengar, och mycket tålamod. Vissa skådespelare i Hollywood fick inte börja med sin första film förrän efter hundratals auditions.

Leave a Reply

Activekids.nu sign up form


Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur excepteur sint occaecat cupidatat non

Activekids.nulogin form