|
Quick Contact
+123 456 5532

Kalaset

Barn som fyller år firar gärna sina födelsedagar genom att bjuda in sina vänner på kalas. Det är ett kul sätt att umgås på och där glädjen är i fokus.

Kalasets historia

Att fira barns födelsedagar har i västvärlden länge ansetts vara viktigare än för vuxna. Det är barn som man lätt kan se utvecklingen på från år till år och dessutom tjänar de i regel inget utan får lov att önska sig dyrbarare saker på födelsedagen. Ett kalas var under längre perioder endast till för medelklassen och överklassen. Anledningen var att de fattiga inte hade råd med kalas, märk väl att det inte behöver handla om bönder.

Vad gör man på ett kalas?

Numera är det vanligt för barn att bjuda in sina vänner på kalas som är inriktade på upplevelser. Det kan handla om att man hyr en biosalong, spelar laserdome eller vad det nu må vara. På ett traditionellt saft- och bullkalas äter man och dricker just det samt äter tårtan. Tårtan är kalasets mittpunkt på många sätt, det är svårt för barn att föreställa sig ett kalas utan tårta. Man kan även sjunga sånger ihop eller spela spel med varandra. Oftast är det vanligt att sjunga en födelsedagssång för födelsedagsbarnet.

Kan man ha kalas som vuxen?

Det kan man om man vill, av tradition är det dock vanligare att fira jubileum med fest istället för stort firande varje år. Tårtan är viktig även den på en vuxen människas födelsedag.

Att åka på flera kalas per år

Det är trevligt om barnen har många vänner att umgås med, ibland kan det dock vara bra att samorganisera kalas för barn som fyller år nära inpå varann, så mängden resande minskar.

Leave a Reply

Activekids.nu sign up form


Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur excepteur sint occaecat cupidatat non

Activekids.nulogin form