|
Quick Contact
+123 456 5532

Kurragömma och andra lekar

Att leka är något som barn mår bra av. De utvecklas socialt men får även livsviktig motion för att kunna hänga med i skolan och må bra helt enkelt.

Kurragömma

Den klassiska kurragömman eller ”hide and seek” som den heter på engelska handlar om att en utvald person får blunda och stå med kroppen vänd mot en vägg. En nedräkning börjar och plötsligt får de övriga barnen gömma sig på ett lämpligt ställe. Därefter ska den som stod mot väggen leta reda på de övriga barnen. Den här leken har troligen lekts i tusentals år eftersom den ligger nära våra instinkter. Det kan faktiskt komma till användning i vuxenlivet då man snabbt behöver leta skydd där man kan gömma sig för diverse faror.

Gunga

Att gunga kan vara farligt och därför bör barn under 7-8 år vara under bevakning av en vuxen person. Gör man det på rätt sätt och i lugnt tempo kan det dock vara väldigt kul och utsöndra massor med lyckohormoner! Samtidigt får man även en del motion eftersom man ju måste skapa fart med hjälp av sina ben. Även armarna får lite träning i och med att man krampaktigt håller i stängerna.

Leave a Reply

Activekids.nu sign up form


Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur excepteur sint occaecat cupidatat non

Activekids.nulogin form