|
Quick Contact
+123 456 5532

Scouting

Det är populärt i flera familjer att ägna sig åt scouting. Man lär sig samarbeta, att överleva i naturen och upptäcker nya sätt att lösa problem på.

Det är en kunglig syssla

Aktiviteten scouting är bokstavligt talat en kunglig aktivitet. Det här beror på att Sveriges kung Carl XVI Gustaf är förste hedersmedlem i Sveriges nationella scoutingkår. Det är han inte bara för syns skull utan han är sedan barnsben en scout. Hans barn är dock inte lika inbitna i scouting som sin far.

Varför är scouting en bra aktivitet för barn att syssla med?

För det första får man en social gemenskap. Det är bra för barn att vara ute i naturen och röra på sig, kan man dessutom få vänner på köpet är det toppen. Om barnen lär sig att göra knopar (repknutar) och att sätta ihop ett stormkök ökar dessutom chansen att de kan klara sig själva i framtiden. Man får helt enkelt lära sig ta ansvar som scout, något som är bra för vuxenlivet och dess krav.

Hur blir man scout?

Det är enkelt, de allra flesta lokala scoutingkårer har hemsidor som man kan besöka och hitta information om hur man ansluter sig.

Leave a Reply

Activekids.nu sign up form


Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur excepteur sint occaecat cupidatat non

Activekids.nulogin form