|
Quick Contact
+123 456 5532

Slangord för barn

Det finns en hel del slangord för barn som vuxna använder. Det kan vara i rent vänskapligt syfte eller i tillrättavisande syften. Slangord är helt enkelt informella termer som man helst ska undvika att skriva i journaler, rapporter med mera för att så många som möjligt ska förstå vad man menar. Det finns även dialektala benämningar för pojkar och flickor som någon från en annan landsände kanske inte alls begriper sig på.

Slang för pojkar

Pojkar och även unga män kallas ofta för grabben, pojken, grabbhalvan, lillpojk, kisen med mera. Oftast görs det i vänskapligt syfte och för att anknyta till pojken. Det går ofta i arv, om man själv blivit kallad grabben ofta är det vanligt att man själv säger så när man nått mogen ålder.

I exempelvis USA säger man ofta kid, boy, little man och så vidare. Det förekommer sådana termer i varje kultur eftersom det finns barn i varje samhälle.

Slang för flickor

Flickor kallas ofta tös, jänta, tjej, lilltjej med mera. Det går inte att säga om flickor oftare kallas slangord än pojkar, utan det får man bilda sin egen uppfattning om. Precis som för pojkar används dessa slangord i varje kultur på ett eller annat sätt.

Leave a Reply

Activekids.nu sign up form


Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur excepteur sint occaecat cupidatat non

Activekids.nulogin form