|
Quick Contact
+123 456 5532

The Bad News Bears

Filmen The Bad News Bears från 1976 handlar om ett gäng barn som är usla på att spela baseball i sitt lag. Tack vare vissa förstärkningar tar sig dock Bad News Bears sakta men säkert upp i tabellen och utmanar på allvar de bästa motståndarlagen.

USA och dess patriotism

I filmen kan man tydligt se att barnen får lära sig att flaggan är viktig att ”värna om”, det vill säga skydda landet och dess värderingar. Barnen får även lära sig att för att nå sina mål måste viljan att hela tiden utvecklas finnas där. Du kan inte nå stjärnorna genom att endast betrakta dem, är ett av budskapen i filmen.

En tidsanda som var mer fri

I 70-talets USA var det inte anmärkningsvärt att tonåringar rökte. Det här tog regissören fasta på och spelade in ett klipp där karaktären Kelly Leak rökte medan han körde laget i bussen. Då en vuxen ledare för tillfället saknades fick han köra, utan körkort, och blev sånär påkommen av en polisbil som observerade ekipaget på nära håll.

Att röka som barn och köpa cigaretter är idag olagligt, dock kan endast butiksägaren åtalas för att ha sålt tobak till en minderårig. På den tiden var det tillåtet för barn att köpa även om butiker själva fick sätta sina åldersgränser. Man visste att cigaretter inte var bra för hälsan även då, men alla hälsorisker var inte upptäckta förrän senare. Filmen var ganska paradoxal då den dels visade ett lag som idrottade för fullt, och dels där inslag av rökning var naturligt.

Leave a Reply

Activekids.nu sign up form


Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur excepteur sint occaecat cupidatat non

Activekids.nulogin form