|
Quick Contact
+123 456 5532

Varför behövs aktiviteter för barn?

Frågan kan tyckas given, men det finns flera aspekter att ta hänsyn till.

Bryta tristessen

Precis som vuxna har barn vissa rutiner att följa för att nå framgång. Man ska gå i skolan och göra sina läxor precis som vuxna studerar eller arbetar. Därför är det nyttigt för hjärnan att få stimulans av annat slag, vilket aktiviteter mycket väl kan ge. Gör man något som är roligt ofta är chansen att man är nöjd och glad med livet stor. Att göra roliga saker minskar även risken för att drabbas av en depression, och man ska helst även träffa andra personer medan man gör aktiviteten för bästa effekt.

Motionens skull

Den så viktiga träningen är viktig för barn att syssla med. Muskler och leder stärks samtidigt som skelettet behöver påfrestningar för att kunna bli starkare. Det gäller att hitta en motionsform för barnet som vederbörande tycker om. Det är också viktigt att inte hetsa barnet till framgångar utan endast göra det om barnet visar sig intresserad av att bli elitidrottare. Det är svårt att bli elitidrottare inom främst lagidrotter och därför är det av stor betydelse att barnen även lyckas i skolan.

Det ger social träning och ett kontaktnätverk

Att barn behöver social träning är självklart. Ingen föds till ett socialt geni även om en viss genetisk bakgrund kan underlätta den sociala inlärningen. Det är bra om barnet får möta barn från andra kulturer eller i andra samhällsklasser, barnet får då en större förståelse för världen och varför den ser ut som den gör.

Samtidigt kan man aldrig tvinga barnet till att vara socialt utan endast uppmuntra. Många barn gillar ensamtid och det är inget fel med det. Det kan hända att barnet är nöjd med den sociala stimulans som fås genom att befinna sig i skolan eller i liknande situationer.

Leave a Reply

Activekids.nu sign up form


Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur excepteur sint occaecat cupidatat non

Activekids.nulogin form