|
Quick Contact
+123 456 5532

Barnens hygien

Goda vanor för personlig hygien bör införas tidigt. Du som förälder har ett ansvar för att vara ett föredöme och sköta barnets hygien dagligen för att försöka förhindra att barnet drabbas av sjukdomar från bakterier och virus. Om barn vänjer sig vid att hålla sig rena kommer de att behålla dessa goda hygienvanor även senare i livet. Här kan du läsa mer om hur du integrerar ditt barns hygien i din egna rutin.

Borsta tänderna morgon och kväll

Det är viktigt att börja med tandborstning redan när barnet får sin första tand. Detta är dels viktigt för att tidigt vänja barnet vid god tandhygien och samtidigt minska risken för karies. Barnets tänder ska borstas två gånger per dag, gärna efter frukost och innan läggdags. En mjuk tandborste och en skonsam tandkräm med fluor är viktigt när du borstar barnets tänder. Sunstargum erbjuder ett stort sortiment av tandkrämer och här kan du hitta något för alla i familjen. Enligt Vårdguiden 1177 är det viktigt att även barnets tandkräm innehåller fluor eftersom det stärker tänderna och skyddar mot hål.

Bada dagligen

Efter en dag full av lekar och aktiviteter är det viktigt att tvätta rent barnet. Det bästa är att bada barnet på kvällen för att ta bort smuts från dagen. Det hjälper även barnet att slappna av innan läggdags. Tvätta alla delar av kroppen och avsluta genom att torka ordentligt med handduk. Glöm inte heller att tvätta håret regelbundet samt att kontrollera att barnet inte har löss.

Tvätta händerna

Att tidigt lära barnet att tvätta händerna med tvål och vatten är viktigt för den personliga hygienen. Lär barnet att tvätta händerna innan maten och efter toalettbesök för att hen ska hålla sig frisk.

Leave a Reply

Activekids.nu sign up form


Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur excepteur sint occaecat cupidatat non

Activekids.nulogin form