|
Quick Contact
+123 456 5532

Bjud barnen på afternoon tea

När småttingarna kommer upp i sex- till sjuårsåldern kan det vara dags att låta dem hålla i en ny slags tillställning för sina kompisar. Det kallas för afternoon tea, eftermiddagste, och är väldigt populärt i både Storbritannien och USA, där det till och med finns speciella caféer för unga prinsar och prinsessor. Det är framför allt småtjejer som brukar gilla det här, men även vissa killar tycker att det är spännande.

Bjudningen kan ske ute i trädgården om det är vackert väder, men det går också mycket bra att ha den hemma i vardagsrummet. Det kan däremot vara en god idé att skaffa ett välgjort sofföverdrag från Ikea som är lätt att tvätta i förväg, då knoddarna ska sitta med sina tekoppar och kakor i knäet snarare än vid ett bord – och det vet vi ju alla hur det kan gå!

Förbered tillsammans

Poängen med ett afternoon tea-party är att barnen ska spela lite vuxna och sofistikerade, vilket de ofta tycker är riktigt roligt för en stund. Det är alltså inte frågan om ett vilt barnkalas med stojande och stimmande, utan här ska alla sitta fint, smutta på te (kan vara uppvärmd saft) och tala med varandra på ett lugnt och artigt sätt. Inför tillställningen kan du och barnen göra i ordning små snittar och kakor, billigt och bra, som gärna får stå i en liten ställning som på de mest sofistikerade caféerna i världen.

Låt barnen klä upp sig till tekalaset, gärna i prinsesstil eller varför inte låta dem klä ut sig till vuxna, med pärlor, hattar, klänningar och kostymer? Bjud in dockorna också, de brukar tycka om fina fester, och spela klassisk musik på låg volym. Eftermiddagsteet behöver inte vara mer än en timme, men det är en kul och väldigt annorlunda idé för barn som tycker att det är roligt att klä ut sig och låtsas vara vuxna på ett lite skämtsamt sätt.

Leave a Reply

Activekids.nu sign up form


Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur excepteur sint occaecat cupidatat non

Activekids.nulogin form