|
Quick Contact
+123 456 5532

Tjäna pengar till klasskassan

Om ert barns klass inte redan har en klasskassa kan det vara en bra idé att föreslå det. Om klassen har en kassa de kan ta pengar därifrån när de ska utföra någon sorts aktivitet som inte tillhör den vanliga skolgången och kan alla vara med, både att bidra till att tjäna in pengar men också på aktiviteten de vill utföra med den intjänade klasskassan. En annan fördel med en klasskassa är att klassen får en känsla av att de gör något och kämpar för något tillsammans, vilket bidrar till sammanhållningen. De får också lära sig vikten av pengar och att saker och ting kostar.

I den här artikeln går vi igenom några bra sätt som skolklasser kan tjäna pengar på.

Företag för klasskassan

Det finns ett flertal olika företag som har riktat in sig på att hjälpa klasser med deras klasskassa genom att sälja produkter via dem. Ett exempel på det är SäljDirekt som har allt ifrån blommor till ostar till ljus och saffran som barnen kan sälja till förmån för sin klasskassa. Detta företag säljer lite annorlunda produkter i jämförelse med andra produkter som klasser brukar sälja, vilket kan gynna klasskassan. Genom andra företag brukar klasserna oftast sälja kakor, strumpor eller tidningar, vilket är också är populärt att sälja för att få in pengar till klasskassan.

Loppis

Att anordna en loppmarknad är också ett bra sätt att få in pengar till klasskassan. På loppmarknader kan klassen sälja kläder, böcker, filmer och leksaker som familjerna har rensat ut och inte längre har någon glädje av.

Sälj bakverk

Ett annat bra sätt att få in pengar till klasskassan är genom att sälja bakverk. Klassen kan sälja bakverk på en loppmarknad, eller så kan de sätta upp ett eller flera bord utanför en mataffär där de säljer olika bakverk de själva har bakat. De kan också sälja bakverk till familjen och era bekanta eller ringa på i det bostadsområde de bor i och sälja bakverk till era grannar.

Hushållstjänster

Ett annat sätt för barnen att tjäna pengar till klasskassan är genom att utföra hushållstjänster hos familjen eller hos någon de känner. Det kan vara allt ifrån gräsklippning till dammsugning till att gå ut med grannens hund eller sitta barnvakt som de sedan får en summa pengar för som går direkt till klasskassan.

Samla pant

Att samla pant är något som många klasser gör för att samla ihop pengar till sin klasskassa. Barnen kan samla pant från sina familjer, familjens vänner och bekanta. Men de kan även fråga runt i bostadsområdet de bor i om de kan få sina grannars pant. Ett annat sätt att samla pant på är genom att leta pant utomhus. Både i papperskorgar och de flaskor och burkar som ligger slängda ute i naturen. Genom att panta burkar och flaskor gör barnen en tjänst för miljön som också ger dem lite pengar till klasskassan.

Leave a Reply

Activekids.nu sign up form


Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur excepteur sint occaecat cupidatat non

Activekids.nulogin form